74 ₴/упаковка
64 ₴/упаковка
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Сочевиця червона – одна з найдавніших культивованих рослин сімейства Бобових. Її вирощують близько 10 тис. років.
Червона сочевиця - дуже корисний дієтичний продукт з високим вмістом рослинного білка, що легко засвоюється. Цей білок за своєю цінністю анітрохи не поступається м'ясу. Вчені встановили, що дана представниця сімейства Бобових містить практично весь спектр елементів і речовин, які підтримують нормальне функціонування людського організму. Серед них: вітаміни А, В, Е, РР, амінокислоти, фолієва кислота, калій, кальцій, цинк, залізо, йод та ін.
Червона чечевиця особливо багата на залізо, що робить її особливо корисною для людей, які страждають на анемію. Харчові волокна, які у ній (у кількості > 30%), дозволяють регулювати обмін речовин. Навіть невелика порція сочевиці дає почуття ситості.
Вітамін А, що входить до складу сочевиці, потрібен для здоров'я шкіри, волосся, нігтів та зубів. Вітамін В1 – для нервової системи, а вітамін В2 – для крові. А вітамін Е, що також входить до складу сочевиці, захищає організм від передчасного старіння.
Сочевиця відноситься до тих рослин, які мають здатність не накопичувати в собі токсини. Ця якість надає її великої цінності даному продукту харчування. Адже в наш час при вирощуванні овочевих та культурних рослин використовується чимало хімії.
Крім того, червона сочевиця:
є чудовим профілактичним засобом для жінок проти раку грудей та доброякісних пухлин матки, т.к. містить ізофлавони;
нормалізує роботу серцевого м'яза, завдяки магнію і калію, що міститься в ній;
допомагає підтримувати гарний настрій та уникати депресій;
особливо корисна вагітним жінкам, оскільки є найбагатшим джерелом фолієвої кислоти.
Сочевицю часто включає в різні дієти прекрасну половину людства. Але й чоловікам варто уважніше придивитися до цього продукту. Адже вони частіше страждають на серцево-судинні захворювання, ніж жінки. А сочевиця нормалізує роботу міокарда та знижує рівень холестерину в крові.
Червона сочевиця є джерелом енергії, яка повільно витрачається організмом. Тому людям, які вживають у їжу даний вид бобових, не страшний синдром хронічної втоми.
Дуже корисна пророщена сочевиця, оскільки в процесі пророщування вміст вітамінів та мікроелементів у ній зростає у кілька разів.
У 100 гр червоної сочевиці міститься близько 314 ккал. Серед них: білки – 21,6 гр (~ 86 ккал), жири – 1,1 гр (~ 10 ккал), вуглеводи – 48 гр (~ 192 ккал).3
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Упаковка | Пакет |
Вага | 0.2 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Вид крупи | сочевиця |