58 ₴/упаковка
48 ₴/упаковка
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Кондитерський харчовий мак для кулінарії та випічки Україна 200 г, Насіння мака
Акція: знижка до 50% на мак в пакованні 200 г
Мак — це старовинна лікувальна та харчова рослина. Насіння маку має ніжний пряний смак, дуже схожий на горіх.
Насіння маку покращує травлення, сприяє «м'якому» схудненню.
Мак — цінна олійна культура. У насінні маку міститься велика кількість рослинного білка, мононенасичених жирних кислот, вітамінів і мінералів. Однією з головних переваг маку є наявність у його складі морфіну — знеболювальної речовини, що широко застосовується в медицині. Наявність зрілого макового насіння в їжі допоможе впоратися з головними болями, прискорити загоєння невеликих ран, запустити відновлювальні процеси в організмі після перенесених хвороб.
Насіння маку багате на залізо, з надходженням якого в організм поліпшується склад крові, підвищується рівень гемоглобіну та еритроцитів, забезпечується приплив кисню до тканин і органів. Давши собі поласувати пирогами та ватрушками з маком, ви отримаєте не тільки задоволення від смачної їжі, але й потужний заряд енергії. Щоб підвищити опірність організму різним захворюванням, важливо забезпечити надходження мікроелементів і вітамінів із їжею. Насіння маку містить велику кількість цинку, який бере участь у відтворюванні білих кров'яних клітин, підсилює захисну реакцію на впровадження бактерій, вірусів та інших чужорідних агентів.
У насінні маку міститься багато кальцію, що несе користь нашим кісткам і зубам. Відомо, що з віком відбувається демінералізація кісткових тканин. Вживання страв, приправлених маковими зернами, дасть змогу тимчасово зупинити цей процес, знизити ризик виникнення остеопорозу та інших негативних змін в організмі, викликаних дефіцитом кальцію. Наявність у насінні маку рослинних волокон регулює роботу шлунка, покращує перистальтику кишківника, усуває закрепи. Насті подрібнене насіння мають лікувальні властивості, знімають запалення й біль у животі у разі отруєнь, що супроводжуються діареєю.
Цілющі властивості маку знижують ризик макулярної дегенерації сітківки, зберігаючи здоров'я наших очей до глибокої старості. Запобіганню патологічним і віковим змінам сітківки сприяє наявність у зернах маку антиоксидантних речовин, мінералів і вітамінів. Аестезувальні властивості маку та калій, що міститься в насінні, послаблюють напруженість кровоносних судин, що допомагає знизити артеріальний тиск, запобігти утворенню тромбів. Вживання маку зменшує ризик розвитку атеросклерозу, який нерідко стає причиною інфарктів і інсультів. Брак в організмі цинку провокує розвиток цукрового діабету 2 типу. Щоб уберегти себе від цього захворювання, що набуває все ширшого масштабу в багатьох країнах світу, увімкніть до свого раціону харчовий мак. Насіння можна використовувати для приготування солодкої випічки та як приправу до м'ясних або овочевих страв.
Мінерали та вітаміни в складі маку чинять позитивний вплив на стабілізацію нервових процесів, запобігають психічним розладам, покращують настрій, допомагають успішно справлятися зі стресовими ситуаціями. Це позитивно відбивається на емоційному та загальному здоров'ї людини.
Насіння маку має ніжний пряний смак, дуже схожий на горіх. Насіння маку додають у тісто, ними посипають хліб, пиріжки, булочки. Використовують його як інгредієнт для багатьох кондитерських виробів.
Мак чудово підходить як приправа до капустяних, яєчних, горіхових салатів. Насіння маку додають під час виготовлення халви, цукеркових начинок. Якщо розбавити мак із медом або зі згущеним молоком, то вийде неймовірно смачна начинка для млинців.
Мак надзвичайно корисний як у сухому вигляді, так і внаслідок термооброблення в різних кондитерських виробах. Він довго може зберігатися й не позбавлятися своїх корисних властивостей.
Насіння додають у різні десерти, як-от халва, цукерки, енергетичні батончики.
Є також рецепти йогуртів із насінням маку.
З маку виробляють макове молочко багате на рослинний білок, кальцій, магній.
Мак це смачна та корисна добавка до страв, яку люблять і діти, і дорослі.
Але й у цього насіння є свої протипоказання. До них належать хвороби печінки, бронхіальна астма, жовчнокам'яна хвороба. Тому вживати мак варто в невеликих кількостях, краще не більш ніж одну столову ложку на день.
Склад: мак кондитерський
Країна походження: Україна
Харчова цінність: на 100г
Белков -17.5 г
Жирів -47.5 г
Вуглеводів — 14.5 г
Калорійність— 556 ккал
Умови зберігання: Пересипати в герметичну ємність, зберігати в темному та прохолодному місці.
Рекомендований термін придатності: 2 місяці.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Фасовка | Пакет |
Вага | 0.2 г |
Тип | Мак |
тип призначення | |
Тип призначення | Кондитерський харчової мак для кулінарії і випічки Україна 200г, Насіння маку Україна |