
208 ₴/упаковка
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
Чорнослив – та ж слива (угорка або ренклоди), але в сушеному вигляді. Це найпопулярніший з відомих сухофруктів. Вже з шестимісячного віку рекомендують вживати чорнослив, корисні властивості і чудовий смак якого зробили його універсальним продуктом. Причому не тільки в кулінарії.
У чому користь чорносливу?
Дуже важливо, що сушена слива зберігає всі корисні компоненти, якими багата свіжа ягода. Чорнослив пригнічує ріст таких хвороботворних мікробів як сальмонела і кишкова паличка. Наявність пектину, клітковини очищає судини від холестеринових бляшок і налагоджує роботу травної системи. Антиоксиданти пригнічують вільні радикали, руйнівно діють на організм. Це пояснює омолоджуючу дію ягоди і її здатність брати участь у профілактиці онкологічних хвороб.
Чорнослив допомагає скинути вагу.
Вітамін А покращує зір і стан шкіри. Жовчогінний і сечогінний ефект від чорносливу полягає в нормалізації обміну речовин. Це приносить користь при захворюваннях нирок, подагрі, ревматизмі, псоріазі. Чорнослив дає хороший ефект при тромбофлебіті, оскільки сприяє зменшенню згортання крові. Висока калорійність продукту дає організму багато енергії.
Містить калій, який сприяє правильної діяльності серця, зміцнює судини, покращує кровообіг. Так само добре впливає на нервову систему, заспокоює, допомагає позбутися безсоння, покращує працездатність.
Сушені сливи містять бор, який необхідний людям, які страждають на артрит.
Вітаміни груп В, С підтримують здоров'я волосся, нігтів і шкіри.
Чорнослив зміцнює імунітет.
Допомагає при захворюваннях ротової порожнини, вбиває шкідливі бактерії.
Особливо чорнослив корисний вагітним жінкам, схильним до запорів або мають труднощі з діяльністю кишечника. Присутність в ягодах лінійки вітамінів В позитивно впливає на роботу нервової системи. Цей вплив виражається в зменшенні тривожності, запобігання стресів. Потужну підтримку серцю надає калій: його в чорносливі в 1,5 рази більше, ніж у бананах (визнаному джерело калію).
Містяться в чорносливі пектини виводять з організму зайву рідину і шлаки. Це відбувається завдяки всмоктуванню пектинами шкідливих речовин з кишечника. До них належать солі важких металів. Цей процес прискорюють баластні якості чорносливу.
Офіційна медицина визнає корисні властивості чорносливу для здоров'я людини. Вражає різноманітність його благотворного впливу:
| Основні атрибути | |
|---|---|
| Країна виробник | Узбекистан |
| Вага | 500 г |
| Культура | Сливи |