525 ₴/кг
425 ₴/кг
Показати оптові ціниУ чому користь Інжиру в'яленого?
Інжир — , плід фігового дерева, інакше званий смоківницею або винним ягідом. Свіжі плоди інжиру мають грушоподібну форму, сушений інжир — плоский, світло-коричневого кольору, має специфічний аромат і солодкий смак. У сушеному інжирі безліч дрібних кісточок, фрукт має досить щільну шкірку та середню м'якість м'якоттю бордово-коричневого кольору.
Сушать стиглі неушкоджені плоди інжиру на сонці, під час домашнього сушіння плоди попередньо обмокають у густий цукровий сироп, щоб уникнути потрапляння мікроорганізмів.
Інжир багатий на вітаміни В1, В3, С, РР, а також на мікроелементи — натрій, кальцій, цинк, мідь, залізо, які необхідні організму щодня.
Корисний буде людям, які часто хворіють, адже він підвищує імунітет, у разі ГРВІ та бронхітів допомагає краще перенести хвороби та відновлюватися завдяки жарознижувальним і противідповідним діям.
Містить клітковину, тому покращує травлення й усуває відчуття голоду. Можна брати із собою як перекуску.
Покращує загальне самопочуття. Після вживання великих доз алкоголю усуває спрагу, нудоту та інші неприємні відчуття.
Фолієва кислота, , яка міститься в інжирі, особливо корисна для жінок під час вагітності, допомагає у разі гормональних порушень.
Високий вміст калію робить цей продукт корисним під час хвороб серця, судин, мігрені, хронічних захворювань.
Має антиоксидантні здібності, м'яко очищає організм.
У чому застосовується інжир в'ялений?
Інжир переважно використовується в промисловості та кулінарії в сушеному вигляді. Він смачно доповнює сир. йогурти, горіхи, фініки, курагу, родзинки, тому підходить як окрема перекуска, або як компонент страв і напоїв.
З нього виготовляють ароматні джеми, пастилу, повидло, варять компоти.
Використовують як інгредієнт до пирогів, тортів, цукерок.
У медицині використовується інжир для приготування відварів, настоянок, лікувальних сумішей, адже він корисний у разі бронхітів, проблем із кишківником, гастритів.
Як вживати інжир в'ялений?
Калорійність сушеного інжиру майже вчетверо вища від свіжого, тому варто це враховувати під час вживання.
Інжир краще вживати в першій половині дня, не більш ніж 150 грамів.
У ньому міститься цукор, тому людям із діабетом краще обмежити його вживання.
Якщо протипоказань немає — інжир можна додавати до раціону як корисну та смачну добавку.
Зберігати продукт потрібно в холодильнику.
Склад: інжир
Країна походження: Іспанія
Харчова цінність: на 100г
Білків — 3 г
Жирів - 0.8 г
Вуглеводів 57.2 г
Калорийность — 254 Ккал
Умови зберігання: пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в холодильнику.
Рекомендований термін придатності: 12 мес.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Іспанія |
Культура | Інжир |
Вага | 1000 г |