512 ₴/банка
412 ₴/банка
Показати оптові ціниОлія ГХІ – органічна та корисна
Сьогодні в моді органічність і натуральність продуктів, тому багато хто переходить на правильне харчування. Всі ми намагаємося уникати шкідливих продуктів, які містять хімікати та синтетичні добавки. Адже правильне харчування – запорука не лише гарного, а й здорового тіла.
Олія ГХІ – давно не новинка. Цей продукт є одним із найпопулярніших інгредієнтів індійської кухні. Його широко застосовують у традиційній системі індійської медицини (аюрведа). Жителі Індії називають його «золотом аюрведи».
Що ж таке незвичайний для нас продукт? Олія ГХІ – це очищена від домішок топлена олія, яку використовують як для внутрішнього, так і для зовнішнього застосування. Його додають у різні страви, використовують як вушних і очних крапель.
Користь олії ГХІ
Вважається, що топлене вершкове масло має цілу низку корисних якостей через особливу технологію виробництва. А деякі фахівці запевняють, що воно має масу цілющих властивостей.
ГХІ - прокип'ячене на слабкому вогні просте вершкове масло. Для виготовлення 1 л цього продукту знадобиться 1,7 л вершків. Спочатку з них одержують олію, яку нагрівають на повільному вогні. Піддають продукт впливу високих температур доти, доки молочні білки не осядуть на дно. В результаті кипіння з нього видаляється вода, казеїн та більша частина лактози. Готовий продукт набуває вигляду карамелізованої маси з горіховим присмаком та ароматом.
Завдяки особливій технології виробництва звичайне масло набуває нового смаку і по-іншому впливає на організм людини. Найчастіше масло ГХІ використовують для готування, але навіть при впливі високих температур воно не втрачає свої корисні властивості. До складу олії ГХІ входять такі корисні для людини компоненти:
унікальність продукту полягає у змісті вітаміну А, який знайти в будь-якому іншому маслі;
вітаміни Е, До, D, В3;
лінолева кислота (прискорює регенерацію тканин);
калій, кальцій, хлор, натрій, магній;
ненасичені жирні кислоти.
Завдяки повній відсутності у складі казеїну та молочного цукру, олію ghee можуть вживати люди, які мають непереносимість лактози. У його складі немає нічого зайвого, лише чистий молочний жир.
ГХІ можна вживати людям, які мають цукровий діабет, оскільки в ньому немає молочного цукру. Потрапляючи в організм, ДХІ не підвищує рівень цукру в крові і навіть сприяє його нормалізації. Воно уповільнює процеси старіння, допомагає організму відновити ушкоджені клітини, зміцнює судини.
Палена олія ГХІ приносить користь не тільки внутрішнім органам. Воно позитивно впливає на стан зубів, волосся, нігтів та шкіри. В індійській медицині його часто використовують із зовнішнього застосування. Вважається, що змащування топленим продуктом всього тіла здатне підвищити імунітет. А змащування стоп знімає втому та надає сил.
Застосування олії ГХІ
Розтоплену олію можна використовувати для найрізноманітніших цілей:
для приготування страв – його використовують як олію для смаження, або в чистому вигляді як альтернативу вершковому маслу;
ДХІ має цілющі властивості, тому його додають у різні лікарські засоби, що значно посилює їхній ефект;
препарат добре засвоюється організмом як із внутрішньому, і при зовнішньому застосуванні. Регулярне вживання олії позитивно впливає стан внутрішніх тканин, надає пружність шкірі, живить і зволожує її.
Незвичайне застосування продукту придумали у США – його додають до кави. Унікальний коктейль має універсальний вплив на організм:
бадьорить, але не лихоманить (ГХІ пом'якшує дію кавових зерен);
такий напій має лише збуджуючий ефект, а й справді надає величезний приплив з допомогою поживності ГХІ.
З обережністю слід вживати олію ГХІ людям, які мають ожиріння та зайву вагу, оскільки калорійність становить 902 ккал на 100 г продукту.
Основні | |
---|---|
Виробник | Продукція як вона є |
Країна виробник | Україна |
Вага | 500 г |