485 ₴/кг
475 ₴/кг
Показати оптові ціниНасіння кумину має насичений, трохи горіховий аромат і злегка гіркуватий смак.
Кумін широко використовується в кулінарії, особливо в східній, має сильний, гіркуватий, трохи горіховий аромат, який посилюється під час розтирання або обсмажування насіння. Ціле насіння використовується під час приготування плову, бувши водночас відповідальним за аромат компонентом. Апетитний смак набуває схрещених куміном картопляних супів, риби, овочевих салатів, смажених, запечених і тушкованих страв зі свинини. Використовується кумін і для ароматизації хлібних і кондитерських виробів, страв із кисломолочних продуктів. Є важливим компонентом під час засолювання капусти, огірків, томатів, маринування грибів.
У світовій кулінарії:
Мелений кумін широко використовують тюркські люди під час приготування страв із м'яса. В Індії його додають до овочевих страв, він входить до складу карі. У Киргузії куміном приправляють смажене м'ясо з овочами, додають для аромату в соуси, у маринад для м'яса. В Узбекистані їм приправляють холодні закуски, супи, гарячі страви, борошняні вироби.
Лікарські властивості:
Кумін діє зміцнювально на шлунково-кишковий тракт, стимулює апетит, очищає організм від шлаків, допомагає у разі метеоризму, порушень обміну речовин, закрепів, пухлин, захворювань селезінки, амнезії, безсоння, захворювань дихальних шляхів, ран, що важко гояться.
Насіння куміну вживають як сечогінний і антисептичний засіб. Неміцний чай на основі куміну покращує самопочуття дітей.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Зіра |
Упаковка | Дой-пак |
Вага | 1000 г |
Склад | кумін |