129 ₴/кг
119 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Корисні властивості рису басматі
У складі басматі є маса корисних речовин: харчові волокна, крохмаль, амінокислоти, мінеральні сполуки. Енергетична цінність представлена білками – 7,2 г, вуглеводами – 75 г, жирами – 0,9 г. Перевищує інші сорти рису за спектром корисних амінокислот, кількість яких має вісімнадцять найменувань: метіонін, лізин, тріонін та ін. Фолієвої кислоти більше в 5 разів, ніж у звичайному білому рисі. Перевагою є відсутність холестиролу та клейковини.
Як рис басмати впливає на організм
Завдяки корисному складу рис басматі благотворно впливає на життєдіяльність організму. З його допомогою прискорюються процеси травлення, стимулюється робота підшлункової залози, очищується кишечник, судини, кров. Властивість повільно перетравлюватися, регулює засвоєння вуглеводів, що сприяє нормалізації рівня цукру.
Включення до раціону рису басматі благотворно позначається на функціональності печінки, нирок, шлунка. Зміцнюється серце, тонізується нервова система. Цей продукт знижує підвищену кислотність, усуває надлишок солей, корисний при виразкових хворобах шлунка та кишечника. Підвищує життєвий тонус, забезпечує енергію. Має властивості знижувати тиск, покращувати роботу імунної системи, надавати протимікробну дію, очищати та зміцнювати судини.
Зерна басматі легко засвоюються, захищають шлунок, не створюють надмірного навантаження на секреторну функцію. Систематичне вживання має протираковий вплив, оскільки рис має здатність пригнічувати злоякісні прояви. Басматі - незамінний продукт при ожирінні. Входить до складу дієт для схуднення, тому що швидко насичує, тонізує перистальтику кишечника, виводить шлаки, усуває запори.
Калорійність - 347 ккал, відвареної - 116 ккал
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вага | 5 кг |
Упаковка | Мішок |
Ціна за 1 кг | 60 |
Вид крупи | Ядриця (цільне зерно) |
Колір | Білий |
Користувальницькі характеристики | |
Тип обробки | Пропарений |
Тип рисової крупи | Басмати |
Форма рису | Довгий |