СКЛАД
- Ліноленова кислота (Омега-3), лінолева кислота (Омега-6), олеїнова кислота (Омега-9).
- Пальмітолеїнова, пальмітинова та стеаринова кислоти.
- Вітаміни: А, B1, B2, В6, С, Е, K, P.
- Фолієва кислота.
СВІЙСТВА
- Має антиоксидантну дію, оскільки містить вітамін Е та каротиноїди.
- Має регенерувальні властивості.
- Підсилює захисні сили організму. Має протизапальні, полівітамінні, бактерицидні, епітелізувальні, гранувальні, знеболювальні та антиоксидантні властивості.
- Має високу стійкість до окислення.
- Знижує рівень холестерину в крові, перешкоджає утворенню атеросклеротичних бляшок на стінках кровоносних судин і знижує ризик тромбоутворення.
- Знижує кислотність шлункового соку, покращує захист слизових шлунка, покращує жировий обмін у печінці.
ВИСХОДЖЕННЯ СИРЯ
Олія з плодів обліпихи добувають із ягід рослини обліпихи (Hippophae rhamnoides L). У Європі обліпихи культивують насамперед у Німеччині, Росії та балканських країнах.