СКЛАД
- Високий вміст ненасичених і насичених жирних кислот (зокрема лінолева, ліноленова, олеїнова, пальмітинова, міристинова, стеаринова).
- Токоферол (вітамін Е не менш ніж 40 мг%).
- Каротиноїди (провітамін А не менш ніж 55 мг%).
- Вітамін С.
- Фосфоліпіди, флавоноїди (кварцетин і кемпферол).
- Залізо, кальцій, марганець, фосфор, магній, мідь, молібден.
СВІЙСТВА
- Має регенерувальні та захисні властивості.
- Має загальнозміцнювальну дію, стимулює неспецифічну резистентність організму, посилює регенерацію тканин і синтез гормонів.
- Зменшує проникність судин, бере участь у вуглеводному та мінеральному обміні.
- Має протизапальні та імуностимулювальні властивості щодо гуморального та клітинного імунітету.
- Підвищує водостійкість шкіри, стимулюючи регенеративні процеси в клітинах.
ВИСХОДЖЕННЯ СИРЯ
Олію шипшини отримують із плодів шипшини, які ростуть на кущах шипшини (Rosa canina L.) як так звані зав'язки. Шипшина збирають під час сухої погоди, коли плоди починають дозрівати та набувають свого типового червоного кольору. Рослина є рідним для Європи.