СКЛАД
- Високий вміст лінолевої поліненасиченої кислоти Омега-6.
- Високий вміст мононенасиченої жирної кисллоти Омега-9.
- Пальмітинова, стеаринова, арахінова, пальмітолеїнова кислоти.
- Високий вміст природного вітаміну Е.
- Вітаміни групі В (В1, В2, В3, В6, В9).
- Вітаміни С, D, E.
- Макро та мікроелементи, дубильні речовини, моно- та полісахариди.
- Алкалоїдна група, тритерпенові сапоніни.
СВІЙСТВА
- Зміцнює та підвищує еластичність судин, перешкоджає їх ламкості, виводить з організму зайвий холестерин і, отже, бореться з атеросклерозом, знімає спазми судин.
- Сприяє нормалізації кислотності шлункового соку, покращує перистальтику шлунка та кишківника, нормалізує травлення.
- Перешкоджає появі розтяжок, обвисанню й в'ялості шкіри.
- Допомагає позбутися целюліту, а також вважається прекрасною розігрівальною основою під час проведення масажних процедур.
- Пом'якшує, освіжає й тонізує шкіру, покращує її структуру та рельєф, оберігає шкіру від висихання й лущення.
- Сприяє розгладжуванню зморщок, підвищує пружність і еластичність шкіри.
- Запобігає передчасному старінню шкіри.
- Ефективно очищає шкіру від забруднень, нормалізує секрецію сальних залоз шкіри, запобігає запаленню шкіри та появі вугрової висипки.
- Усуває набряклість шкіри, запобігає появі целюліту, нормалізуючи циркуляцію крові та лімфи в підшкірно-жировому шарі.
- Покращує стан волосся і шкіри голови.
ВИСХОДЖЕННЯ СИРЯ
Олія чорного кмину добувають зі стиглого насіння рослини чорного кмину (Nigella sativa L), що належить до сімейства лохінових або лютикових (Ranunculaceae). Чорний кмин зараз переважно вирощується в Єгипті, Сірій Британії, Ірані, Пакистані й Індії.