СКЛАД
- Високий вміст лінолевої кислоти (C18: 2) й олеїнової кислоти (C18: 1).
- Містить селен, каротиноїди.
- Фітостероли та фосфоліпіди.
- Вітаміни (A, E, F, В1, В2, B3, B6, B9, С, Р, K).
- Макро та мікроелементи.
СВІЙСТВА
- Сприяє зміцненню стінок кровоносних судин і відновленню їхньої еластичності, захищає кровоносну систему від згубного впливу вільних радикалів і різних запальних процесів.
- Нормалізує процеси жовчовиділення, покращує склад жовчі, сприяє відновленню структури печінки, перешкоджає жировій інфільтрації печінки та розвитку запальних процесів, як у печінці, так і в жовчовивідних шляхах і жовчному міхурі.
- Має протизапальну, бактерицидну, андрогенну, сечогінну та протипухлинну дію.
- Має протизапальну, ранозагоювальну, антисептичну, протиалергійну та легку знеболювальну дію.
- Нормалізує роботу імунної системи.
ВИСХОДЖЕННЯ СИРЯ
Гарбузова олія добувають із насіння гарбуза польовою (Cucurbita pepo L). Польова гарбуз належить до сімейства ґрунтових (Cucurbitaceae). Сьогодні його вирощують у всьому світі, наприклад, в Австрії, Угорщині, Словенії, Україні, Росії, Китаї та Індії.