305 ₴/банка
Показати оптові ціниКунжутна паста Тахіні Fimtad, 600 г
Виготовляється за автентичною технологією з найцінніших африканських сортів кунжуту з Судана й Ефіопії. Найвідповідніша тахіні — саме та, яку їдять вибаловані споживачі в Єгипті, Греції та країнах сходу. Набагато смачніші від гірких аналогів із індійського кунжуту.
Тхіна "Fimtad" виробляється зі свіжого насіння кунжуту найвищої якості. Сорт має першорядне значення. Саме тому передові виробники вибирають тільки африканські сорти, у яких насичений горіховий смак із мінімальною гіркуватістю. Дуже важливо очищати насіння безпосередньо перед виробництвом, щоб вони не втрачали своїх смакових властивостей і не окиснювалися. За автентичною технологією насіння вимочують у сольовому розчині, щоб очистити від шкірки, сушать і перетирають на кам'яних жорнах. У результаті виходить шовковиста кунжутна паста з ніжним і багатогранним смаком і кремовою консистенцією.
Чому горять інші кунжутні пасти? Найчастіше вони виробляються з індійського кунжуту. Насамперед це не той сорт, з якого зазвичай виробляють тахіні. Також через те, що індійський кунжут постачається вже очищеним, він може окиснюватися під час транспортування і зберігання, втрачати свої смакові властивості та прогоркати.
Паста з насіння кунжуту ідеально підходить для виробництва хумусу, а також як здорова перекуска, як окрема страва, так і як доповнення до сирів і салатів. Соус із тахіні — це обов'язковий інгредієнт для східної та середземноморської кухні, ним поливають фалафель, шаурму, гірос. З фінічним сиропом, медом або кленовим сиропом кунжутна паста перетворюється на прекрасну східну солодкість.
Кунжутна паста — ідеальне рішення для тих, хто стежить за фігурою. Жири, що містяться в кунжуті, знижують рівень гормонів голоду. Додаючи пасту, наприклад, у салат або будь-який інший свій перекус, ви почуватиметеся ситими набагато довше. Активні елементи з насіння кунжуту сприяють поліпшенню роботи органів травної системи та прискоренню обміну речовин. Велика кількість жирних кислот і антиоксидантів знижує рівень холестерину. Ще тахіні — знахідка для вегетаріанців. Амінокислоти становлять 20% насіння, роблячи кунжут багатим джерелом дієтичного білка.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Вага | 600 г |
Упаковка | Банка |
Колір | Білий |
Вид | Кунжут |