295 ₴/кг
245 ₴/кг
Показати оптові ціниГарбузове насіння голос'яні сирі 1 кг, насіння гарбуза очищене, Україна
У чому користь насіння гарбуза?
Гарбузове насіння — це ласощі, що мають цілющі властивості. Цей продукт поширений у медицине и кулінарії щодо цей день.
За вмістом цинку гарбузове насіння в трійці лідерів: усього 30 г насіння заповнює до 70% добової потреби в цьому мікроелементі.
Оскільки насіння насичене на 30-50% гарбузовою олією, їх часто вживають люди, що дотримуються вегетаріанства або під час посту, як заміну тваринам жиру.
Гарбузове насіння давали ослабленим людям як загальнозміцнювальний засіб.
Гарбузове насіння багате на вітаміни А й Е, які відповідають за молодість шкіри, здоров'я нігтів і волосся. Якщо у вас лущиться шкіра, волосся тьмяне та ламке — увімкніть до свого раціону гарбузове насіння.
Насіння гарбуза є гарним джерелом магнію, марганцю, заліза, цинку та міді. Магній допомагає покращити настрій і сон, тоді як марганець відіграє роль у виробленні колагену та сприяє здоров'ю шкіри та кісток. Залізо та мідь беруть участь у виробленні енергії, а залізо також допомагає транспортувати кисень у клітини. Цинк підтримує імунітет, здоров'я шкіри та зір, а також підвищує фертильність у чоловіків.
На додаток до мінералів, насіння також містить антиоксиданти для захисту клітин, зокрема каротиноїди та вітамін Е. Крім зменшення запалення, антиоксиданти допомагають запобігти передчасному старінню та хронічним захворюванням.
Насіння гарбуза є одним із найкращих рослинних джерел омега-3 жирних кислот, які захищають від серцево-судинних захворювань і мають протизапальну дію.
Гарбузове насіння знижує ризик виникнення діабету другого типу.
Насіння гарбуза має протигрибкові та противірусні властивості.
За допомогою гарбузового насіння можна нормалізувати роботу органів травної системи. Їх часто використовують під час глистових інвазій. До складу насіння гарбуза входить амінокислота кукурбітин, яка є токсином для кишкових паразитів.
Застосування гарбузового насіння запобігає розвитку в жінок остеопорозу, а в чоловіків — простатита та рак передміхурової залози. Вони вбережуть від авітамінозу та зниження імунітету. Емульсію, приготовану з насіння гарбуза, використовують у косметології для поліпшення стану шкіри. Її можна додавати до складу масок для лікування акне.
Фармакологія США до 1936 року зарахувала насіння гарбуза до засобів від збудників кишкових розладів. А дослідники в Китаї повідомили, що гарбуз успішно бореться проти гільмінтів.
2011 року подвійне сліпе плацебоконтрольоване дослідження жінок у постмонопаузі показало, що олія з насіння гарбуза нормалізує рівень холестерину в крові.
Але ефект від насіння гарбуза вийшов за межі цього одного поліпшення — на додаток жінки, які приймають насіння гарбуза, також отримували стабільний кров'яний тиск.
Де застосовуються насіння гарбуза?
Гарбуз — це не тільки овоч для карвінгу. Смажені гарбузове насіння — це прекрасна здорова закуска, а також із ними можна приготувати велику різноманітність снеків.
Очищене та подрібнене гарбузове насіння легко замінює класичний каляр із борошна. Просто обмакніть філе у збиту яєчну суміш, потім у мелене насіння й обсмажте або відправте в духовку для запікання.
До ваших каш для ранкового сніданку чудовим доповненням стануть гарбузове насіння, а для овочевих салатів — пікантною особливістю.
Печиво або пироги з горіховою начинкою давно полюбилися багатьом, але мало хто знає, що у випічці гарбузове насіння практично ідентичне до горіхів на смак.
У декоруванні десертів часто використовують пластівці мигдалю. Гарно, але дорого. Такого ж ефекту можна досягти, якщо використовувати гарбузове насіння.
У хлібобулочних виробах, цукерках, енергетичних батончиках також часто використовується гарбузове насіння.
Нею можна красиво прикрасити й овочевий салат, і будь-який десерт.
Із насіння варлять відвари, готують маски, які використовуються в косметології. М'якоть підходить для зволоження шкіри, а також її загоєння, завдяки оліям у складі.
Як вживати насіння гарбуза?
Рекомендуємо вживати насіння вранці та впродовж дня. За сніданком їх можна додати до каші або десерту до кави. Упродовж дня вони стануть зручним перекусом або доповненням обіду: приготуйте салат, соус, друга страва.
За будь-яких проблем сирі або смажені гарбузове насіння на день можна їсти по 100 г. Якщо перевищувати щоденну норму, загострюються виразки, накопичуються солі. Коли гризеш шкаралупу зубами, пошкоджується верхній, найтонший і найуразливіший, шар зубної емалі, що згодом призводить до утворення карієсу.
Склад: насіння гарбуза
Країна походження: Україна
Харчова цінність: на 100г
Білків - 19 г
Жирів - 19 г
Вуглеводів - 54 г
Калорійність- 446 ккал
Умови зберігання: Зберігати в темному прохолодному місці за температури 16-20 °C.
Рекомендований термін придатності: 10 місяців.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 1000 г |
Упаковка | Паперовий пакет |
Вид | Гарбузове насіння |