98 ₴/упаковка
48 ₴/упаковка
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Чорнослив сушений натуральний без кісточки, 200 г
Чернослив — та ж слива (венгерка або ренклод), але в сушеному вигляді. Це найпопулярніший із відомих сухофруктів. Вже з шестирічного віку рекомендують вживати чорнослив, корисні властивості та чудовий смак якого зробили його універсальним продуктом. Причому не тільки в кулінарії.
За енергетичною цінністю (калорійності) чорнослив лідирує серед більшості свіжих фруктів. Але він виграє порівняння з такими «корисними солодощами», як мед, пастила, зефір. У ньому менше на 100 ккал. Тому сушену зливу часто застосовують як заміну солодощів для зменшення ваги.
У 100 г чорносливу міститься приблизно 250 ккал. Картина його енергетичної цінності:
Дуже важливо, що сушена слива зберігає всі корисні компоненти, якими багата свіжа ягода. Чорнослив пригнічує ріст хвороботворних мікробів, як-от сальмонела та кишкова паличка. Наявність пектину, клітковини очищає судини від холестеринових бляшок і налагоджує роботу травної системи. Антиоксиданти пригнічують вільні радикали, що руйнівно діють на організм. Це пояснює омолоджувальну дію ягоди та її здатність брати участь у профілактиці онкологічних хвороб.
Вітамін А покращує зір і стан шкіри. Жовчогінний і сечогінний ефект від чорносливу полягає в нормалізації обміну речовин. Це приносить користь у разі захворювань нирок, подагри, ревматизму, псоріазу. Чорнослив дає гарний ефект у разі тромбофлебіту, оскільки сприяє зменшенню згортання крові. Висока калорійність продукту дає організму багато енергії.
Особливо корисний чорнослив вагітним жінкам, схильним до закрепів або які мають труднощі з діяльністю кишківника. Наявність у ягодах лінійки вітамінів В позитивно впливає на роботу нервової системи. Цей вплив виражається в зменшенні тривожності, запобіганні стресам. Потужну підтримку серцю надає калій: його в чорносливі у 1,5 раза більше, ніж у бананах (призначеному джерелу калію).
Пектини, що містяться в чорносливі, виводять з організму зайву рідину та шлаки. Це відбувається завдяки всмоктуванню пектинами шкідливих речовин із кишківника. До них належать і солі важких металів. Цей процес пришвидшують баластні якості чорносливу.
Розв'язання конкретних проблем зі здоров'ям
Офіційна медицина визнає корисні властивості чорносливу для здоров'я людини. Вражає різноманітність його сприятливого впливу:
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Сушені |
Культура | Сливи |
Вага | 200 г |