178 ₴/упаковка
78 ₴/упаковка
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Склад і корисні властивості сушеного барбарису
У сушених ягодах барбарису міститься аскорбінова, яблучна, винна та лимонна кислоти. Міститься речовина берберин, яке є жовчогінним засобом. Також сушені ягоди барбарису мають жарознижувальну, протизапальну властивість, активізує роботи щитоподібної залози, нервової системи, статевих гормонів. Маючи зв'язувальні властивості, ягоди барбарису виводять з організму токсини, шлаки, солі важких металів та інші шкідливі речовини. Сушений барбарис, як і свіжий, у народній медицині використовується як кровоспинний засіб, застосовують для поліпшення апетиту, для підняття імунітету, зниження гіпертонії, у разі цукрового діабету.
Барбарис сушений у кулінарії
Плоди барбарису широко використовуються в кулінарії. Свіжі ягоди використовують для приготування желе, компотів, варення, сиропів і соків. Як пряна приправа сушений барбарис додають до різних страв і соусів. Дуже часто сушений барбарис використовують у східній кухні (калоризатор). Його додають у процесі готування в плов, страви зі смаженого або тушкованого м'яса. З барбарисом страва отримує злегка кислуватий присмак, купуючи вітаміни та інші корисні речовини, якими багатий сушений барбарис. Для приготування напоїв із сушеного барбарису ягоди заварюють у термосі на кілька годин. Такий відвар можна вживати як лікувальний, тільки водночас його потрібно прийняти за 20 хвилин до їди
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Іран |
Тип спецій | Барбарис |
Упаковка | Дой-пак |
Вага | 70 г |