37,40 ₴/упаковка
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Йодована сіль – користь для організму
Регулярне вживання йодованої солі запобігає йододефіциту. Нестача йоду вкрай небезпечна для організму і впливає на всі органи.
Цей мікроелемент потрібен для нормальної роботи щитовидної залози, нирок, серця, правильного розумового та психічного розвитку. При недостатньому вживанні йоду вагітною жінкою у дитини може розвинутись розумова відсталість.
Використовувати йодовану сіль у стравах рекомендується всім людям, які вживають недостатньо йоду. Окрім йодованої солі, йоду багато у водоростях, креветках, морській рибі. Йодована сіль корисна кожному, хто не є морепродуктами часто і у великих кількостях. У деяких країнах вся сіль має бути йодованою.
Використання йодованої солі у консервації
Раніше вважалося, що йодовану сіль не можна використовувати у заготовках на зиму. Таке переконання пов'язане з тим, що йодована сіль була неякісною, йод з неї швидко випаровувався і псував колір та смак продуктів.
Нині таке побоювання не актуальне. Сучасна йодована сіль має більш високу якість та зберігає свої властивості до року. Якщо така сіль зберігається відкритою менше 6 місяців - її можна використовувати для будь-якої консервації. Особливо в тому випадку, якщо імпортна приправа.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Добавка | Йод |
Упаковка | Пакет |
Вага | 1 кг |