У чому користь вівсянки?
• Містить бета-глюкан (групу полісахаридів), який утворює в шлунку гелеподібний розчин. Він нормалізує рівень цукру в крові, виводить холестерин, збільшує кількість корисних бактерій у шлунково-кишковому тракті, а також дає почуття ситості на тривалий час.
• Вівсянка містить вітаміни групи В, Е, РР, а також мікроелементи мідь, залізо, марганець, цинк, натрій.
• Вівсяна крупа багата на антиоксиданти. Порівняно з іншими злаковими, у цій крупі їх найбільше. Авенантраміди – антиоксиданти, які присутні у вівсянці. Саме вони використовуються у виробництві косметики для лікування шкіри.
• Вівсянка вважається дієтичним продуктом, який швидко насичує та сприяє схуднення.
• Наявність клітковини робить цей продукт незамінним для людей із хронічними захворюваннями кишечника та шлунка.
Як вживати вівсянку?
Найчастіше вівсянку вибирають для приготування каш на сніданки. Для щоденного вживання варто вибирати неподрібнену вівсяну крупу, а не вівсянку швидкого приготування. Плющена вівсянка хоч і готується довше, але вважається справжнім
суперфудом і дуже корисна для організму.
Вівсяну крупу можна готувати на воді та на молоці. Додавати до неї свіжі фрукти, або сухофрукти, горіхи,
цукати, або готувати як гарнір до риби, овочів, м'яса.
Протипоказань до вживання цієї каші практично немає, за винятком синдрому подразненого кишечника, алергії.
Де використовується вівсяна крупа?
З цього злаку смачними виходять не лише каші, а й пироги, запіканки, печиво, хліб, панкейки, оладки, котлети. Вівсянку використовують для приготування вівсяного молока. Зробити це можна у домашніх умовах.
Склад: вівсяна крупа