386 ₴/кг
286 ₴/кг
Показати оптові ціниЦибуля мелена (Allium Сepa L.) — це універсальна приправа. Її роблять зі свіжого лука, який нарізають кільцями, висушують за певної температури та ретельно перемелюють. У результаті виходить порошок бежевого кольору, що слабо грудкується. Порошок має ніжний смак і злегка нудотний запах.
Луковиці містять азотисті речовини (до 2,5 %), різні цукри (10 — 11%) (глюкозу, фруктозу, сахарозу, мальтозу), полісахарид інулін, фітин, флавоноїд кверцетин і його глюкозиди, жири, різні ферменти, соли калію та фосфору, фітонциди, лимонну та яблучну кислоти, вітаміни А, В1, В2, PP, С, а також ефірна олія з різким особливим запахом, що подразнює слизові оболонки очей і носа.
Перевага сухого лука — він уже очищений, дрібно рубаний і не бродить у пресервах, консервах і соусах. Репчаста цибуля широко використовується в кулінарії, консервній промисловості, під час приготування пряних соусів і гарнірів, під час перероблення риби. Входить до складу багатьох пряних сумішей.
Форма: мелена
Колір: білий
Смак: характерний
Запах: характерний
Країна походження: Україна
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Цибуля мелена |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 1000 г |
Склад | Цибуля мелена |