СКЛАД
- Високий вміст незамінних жирних кислот — лінолевої кислоти (C18: 2, омега-6) й альфа-ліноленової кислоти (C18: 3, омега-3).
- Стеаринова, пальмітинова, міристинова жирні кислоти.
- Високий вміст природного вітаміну Е.
- Вітаміни А, В, К, F, С, В1, В2.
- В олії з насіння льону вміст Омега-3 удвічі більше, ніж у риб'ячому жирі, і набагато вище, ніж в інших харчових продуктах.
СВІЙСТВА
- Має регенерувальні властивості (загоює невеликі тріщини та зволожує шкіру).
- Сприяє зниженню холестерину в крові.
- Натуральний високоефективний засіб профілактики загострень запальних процесів.
- Імуностимулятор.
- Нормалізація гормонального фону, поліпшення самопочуття в передменструальний і клімактеричний період.
- Вживання лляної олії сприятливо позначається на стані зору, покращуючи як гостроту зору, так і сприйняття кольорів.
ВИСХОДЖЕННЯ СИРЯ
Лляна олія отримує методом холодного пресування з дозрілого насіння рослини льону, належить до родини Linaceae. Льон вирощують у всьому світі в теплих і помірних регіонах.