977 ₴/кг
877 ₴/кг
Показати оптові ціниГвоздика (SYZYGIUM AROMATICUM) — пряність, що являє собою висушені нерозкриті бутони (квіткові палички) тропічного гвоздичного дерева (Syzygium bromaticum) з роду сизигиум.
Гвоздика має пекучий смак і своєрідний сильний аромат. Причому, пекучість і аромат сконцентровані в різних місцях бутона. Найтонший аромат дає капелюшок, а пекуча частина розташована в черешці.
У кулінарії гвоздика застосовується для приготування маринадів (грибних, фруктово-ягідних, м'ясних, овочевих, рідше рибних). Суміші прянощів, до яких входить гвоздика, використовується в кондитерському, рибоконсервному та ковбасному виробництвах. У кондитерських виробах гвоздики використовують зазвичай у поєднанні з корицею. Приправляють нею торти, бісквіти, печиво, інші кондитерські вироби, а також напої — компоти, деякі лікери. Напій у разі додавання пряності набуває гарного коричневого відтінку.
Форма: висушені квіткові бутони зі зморшкуватою поверхнею
Розмір: 20-25 мм завдовжки, 10-12 мм у діаметрі (можливе калібрування за розміром)
Колір: коричневий із різним відтінком (від темно- рудого до темно-катанового)
Смак: пекучий, сильно пряний
Запах: солодкуватий, різкий
Вміст ефірних олій: хв. 15%
Країна походження: Індонезія
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індонезія |
Тип спецій | Гвоздика |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 1000 г |
Склад | гвоздика ціла |