250 ₴/кг
200 ₴/кг
Показати оптові ціниУ чому користь кураги?
Курага турецька Джамбо має злегка кислуватий смак. У куразі багато клітковини, мінеральних речовин, органічних кислот, пектинів, магнію, кальцію, калію, йоду, фосфору, провітамінів. Її рекомендують під час хвороб щитоподібної залози, так само солодкий плід знижує рівень цукру в крові, стимулює діяльність підшлункової залози. Курагу обов'язково варто додавати до свого раціону взимку та навесні, коли організм страждає від авітамінозу.
Курагою називають плоди абрикоса висушені на сонці без кісточки. Сушарка кураги в середньому займає до 9 днів, за цей період фрукт змінює колір — темніє і стає в рази кориснішою від свіжого абрикоса.
Курага — рекордсмен серед сухофруктів за місткістю калію, тому людям із серцево-судинними захворюваннями, головними болями варто додавати до раціону курагу. Крім цього, продукт багатий на вітаміни А, В1, В2, С, РР.
Містить кальцій, фосфор, натрій, магній і незамінну для шлунково-кишкового тракту клітковину. Вона допомагає нормалізувати роботу кишківника, позбутися хронічного коліту, вивести токсини з організму та очистити печінку.
Використовується в багатьох дієтах для "м'якого" очищення кишечника та легкого схуднення.
Підтримує імунітет, особливо корисні комплексні вітамінні суміші: горіхи + мед +курага + чорниця.
Бета-каротин у складі позитивно впливає на зір.
У чому застосовується курага?
Курагу можна вживати окремо або в складі сирних десертів, додавати до млинців або у випічку, а також у фруктові салати. Добре поєднується з м'ясними стравами, особливо яловичиною. Її додають у напої — морси, компоти й алкогольні настоянки.
Зміцнюємо імунітет смачно. Паста Амосова з курагою
Як вживати курагу?
Якщо раніше курага не входила у ваш щоденний раціон, то варто почати її вживання з 3 шт. на день, поступово збільшивши кількість до 150 грамів. Дуже смачно її вживати з горіхами, цукатами та іншими сухофруктами.
Під час вибору кураги зверніть увагу на її зовнішній вигляд. Правильно висушені плоди мають не яскравий жовтий колір, а коричневий. Може бути як твердою, так і м'якою, залежно від сорту.
Зберігайте курагу в скляній тарі в холодному та темному місці.
Склад: курага
Країна походження: Туреччина
Харчова цінність: на 100г
Білків - 5.2 г
Жирів - 0.3 г
Вуглеводів 51 г
Калорийность - 215 Ккал
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Узбекистан |
Тип продукції | Сушені |
Культура | Абрикос |
Вага | 1000 г |
Виробник | БЕТ |