961 ₴/кг
Показати оптові ціниНасіння із сильним, гострим, пряно-пекучим, злегка камфорним запахом і солодкувато-гострим смаком.
Кардамон належить до однієї з найвишуканіших прянощів.
Основна сфера його застосування — ароматизація борошняних кондитерських виробів — кексів, печінки, килимків, пряників — і особливо, ароматизація кондитерських начинок у рулетах, шареному тісті та у виробах із додаванням кави (наприклад, кавовий торт). Але крім цього, кардамон можна використовувати для облаштування домашніх настоянок і наливок, як компонент у маринадах для фруктів, у деяких солодких стравах (киселі, компоти, сирні пасты) а також у рибних супах, у пряних відварах для риби, для ароматизації рибних фаршів, начинок, запіканок.
У світовій кулінарії:
На Сході кардамон — одна з найулюбленіших приправ. Особливо популярний він у кухні Північної Індії, де його містять мало не у всі традиційні пряні суміші (масали), а в комбінації з миндалем і шафраном обов'язково додають у святкові страви з рису та в «ласі» — пінистий прохолодний кисломолочний напій ізйогурту. На Середньому Сході кардамон зазвичай поєднують із фруктами та горіхами, а також додають у страви з м'яса та рису. Крім того, ця спеція — неодмінний компонент "східного" кави (по-аробскі, по-туніскі): свіжоме насіння кардамону додають у каву перед вареною або кладуть кілька коробочок у джезву (так називається східне начиння для кави). Скандинави додають кардамон у м'ясні та рибні страви, ковбаси (особливо в ліниву), паштети та маринади для оселедця, кільки та салаки, ароматизують лікери, гарячі пунші та глінтвейни. Французи додають кардамону в лікери, наприклад, "Кюрасао" і "Шартрез", Німці кладуть кардамон у суміш спецій для ароматизації прославлених нюрнбергських різдвяних пряників «лебкюхен» (Lebkuchen) з цукатами, мигдалем і медом (кстати, німецьки навчилися й нас додавати кардамон до великодніх кулителів).
Народна медицина:
У традиційній народній медицині кардамон використовують понад 3000 років. Він має протизапальну, збудливу, вітрогінну, сечогінну, стимулювальну дію — стимулирет розум, серце, дає відчуття радості. Також рекомендують кардамон під час астми, кашлю, бронхіту та мігрені, як засіб, що підвищує апетит. Він сприяє виведенню з організму різних отрут і токсинів.
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Індія |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Склад | кардамон мелений |
Тип спецій | Кардамон |