Кошик
4408 відгуків
Ми працюємо!

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки згідно з її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде оброблено в найближчий робочий день.

Магазин корисних продуктів
+380 (98) 102-52-13
+380 (93) 262-88-08
+380 (98) 102-52-13
Кошик
Кардамон вибілений, 1 кг

Кардамон вибілений, 1 кг

  • Немає в наявності
  • Оптом і в роздріб

961 ₴/кг

Показати оптові ціни
+380 (98) 102-52-13
Марина(понедельник-пятница)
  • +380 (93) 262-88-08
    Марина
  • +380 (98) 102-52-13
    Марина
Опис
Характеристики

Вкус и аромат

Насіння із сильним, гострим, пряно-пекучим, злегка камфорним запахом і солодкувато-гострим смаком.

Застосування в кулінарії

Кардамон належить до однієї з найвишуканіших прянощів.

Основна сфера його застосування — ароматизація борошняних кондитерських виробів — кексів, печінки, килимків, пряників — і особливо, ароматизація кондитерських начинок у рулетах, шареному тісті та у виробах із додаванням кави (наприклад, кавовий торт). Але крім цього, кардамон можна використовувати для облаштування домашніх настоянок і наливок, як компонент у маринадах для фруктів, у деяких солодких стравах (киселі, компоти, сирні пасты) а також у рибних супах, у пряних відварах для риби, для ароматизації рибних фаршів, начинок, запіканок.

У світовій кулінарії:

На Сході кардамон — одна з найулюбленіших приправ. Особливо популярний він у кухні Північної Індії, де його містять мало не у всі традиційні пряні суміші (масали), а в комбінації з миндалем і шафраном обов'язково додають у святкові страви з рису та в «ласі» — пінистий прохолодний кисломолочний напій ізйогурту. На Середньому Сході кардамон зазвичай поєднують із фруктами та горіхами, а також додають у страви з м'яса та рису. Крім того, ця спеція — неодмінний компонент "східного" кави (по-аробскі, по-туніскі): свіжоме насіння кардамону додають у каву перед вареною або кладуть кілька коробочок у джезву (так називається східне начиння для кави). Скандинави додають кардамон у м'ясні та рибні страви, ковбаси (особливо в ліниву), паштети та маринади для оселедця, кільки та салаки, ароматизують лікери, гарячі пунші та глінтвейни.  Французи додають кардамону в лікери, наприклад, "Кюрасао" і "Шартрез",  Німці кладуть кардамон у суміш спецій для ароматизації прославлених нюрнбергських різдвяних пряників «лебкюхен» (Lebkuchen) з цукатами, мигдалем і медом (кстати, німецьки навчилися й нас додавати кардамон до великодніх кулителів).

Застосування в медицині

Народна медицина:

У традиційній народній медицині кардамон використовують понад 3000 років. Він має протизапальну, збудливу, вітрогінну, сечогінну, стимулювальну дію — стимулирет розум, серце, дає відчуття радості. Також рекомендують кардамон під час астми, кашлю, бронхіту та мігрені, як засіб, що підвищує апетит. Він сприяє виведенню з організму різних отрут і токсинів.

Основні
Вага1000 г
Країна виробникІндія
УпаковкаПоліетиленовий пакет
Складкардамон мелений
Тип спеційКардамон
Інформація для замовлення
  • Ціна: 961 ₴/кг
Кардамон вибілений, 1 кгКардамон вибілений, 1 кг
Немає в наявності
961 ₴/кг
+380 (98) 102-52-13
Марина(понедельник-пятница)
  • +380 (93) 262-88-08
    Марина
  • +380 (98) 102-52-13
    Марина

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner