1 078 ₴/кг
978 ₴/кг
Показати оптові ціниС мускатным горіхом готують варення, компоти, пудинги та солодкості з тіста — кренделі, печива, пироги тощо. Його застосовують для ароматизації овочів — додають у салати та пюре з картоплі, брюки, репи, овочеві супи, майже в усі грибні страви, у соуси для всіх видів свійської птиці, в макарони, у ніжні різновиди м'яса та рибні страви (відварна та тушкована риби, заливне, рибні супи). Найефективніше застосування мускатного горіха в стравах, де поєднуються м'ясо або риба з овочами, грибами, тістом і в соусах, багатьом із яких мускатний горіх надає основний аромат.
У світовій кулінарії:
З опитаних найбільшими прихильниками мускатного горіха були й залишаються, звісно ж, голландські. Вони додають його до страв із капусти, картоплі та інших овочів, додають їм і м'ясо, і супи, і соуси. Індици часто вмикають його в пряні суміші "гарам-масала", марокканці — у "рас-ель-хваті", а туніци — у "галат-дагга". В Індонезії дерев'яниста та кисла м'якоть плода мускатного дерева йде на приготування джему "селей-буах-пала" з тонким мускатним ароматом. Італійською класикою вважається поєднання шпинату та мускатного горіха в начинках для найрізноманітніших італійських макаронних виробів, а швейцарськці іноді додають горіх до традиційного сирного "ліхта".
Лікарські властивості:
Мускатний горіх має дуже сильну стимулювальну та тонізувальну дію. Також він зміцнює пам'ять, нервову систему, лікує імпотенцію та сексуальні розлади, серцеві хвороби, багато доброякісних пухлин, наприклад мастопатію. Входить до складу імуноукріплювальних зборів. У малих дозах — гарний заспокійливий засіб, чудово розслаблює і викликає сон. Мускатний колір є тонізувальним засобом. Ефективний він і під час лікування застудних захворювань.