280 ₴/кг
180 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Карі може бути як дуже гострою (така її зазвичай готують в азійських країнах), так і помірно пряною (що більш характерне для європейських країн) на смак приправою. Домінує в ній смак куркуми — слабо-пекучий і трохи гіркуватий. Аромат у приправи складний, але приємний і освіжний — і, як і смак, він також змінюється залежно від прянощів, які входять до складу суміші.
В Індії карі додають практично в кожну страву — рецепт приготування цієї традиційної приправи у всіх свій, але є й загальна риса — приправу завжди готують свіжу, рівно стільки, щоб вдалося на приймання їжі.
Карі додають у страви з овочів і рису, не обійдуться без неї м'ясні та рибні страви. Наприклад, в Індії її додають у дхал ( традиційний суп), карі (одне з приправою страву), рис басмані, печені тістечки (вони називаються самоса) та ін. Карі можна назвати універсальною приправою: її також використовують для приготування соусів і бульйонів, додають у десерти, напої та навіть молочні продукти.
Завдяки вдалому поєднанню різних прянощів карі несе в собі гігантську користь для людського організму. Крім того, що ця суміш допоможе успішно протистояти застудним і вірусним захворюванням, карі також допомагає поліпшити стан травної системи та збільшити швидкість метаболізму, нормалізувати склад крові, вивести зайву рідину з організму (що допомагає схуднути). А оскільки в складі пряності важливу роль відіграє куркума, то суміш допомагає організму боротися з раковими захворюваннями та хворобою Альцгеймера.