306 ₴/кг
296 ₴/кг
Показати оптові ціниЗлегка солодкуватий пряний аромат із помірним гіркувато-смолаянистим смаком
Національні кухні: повсюдно
Класичні страви: Найчастіше лаврове листя використовують у різних соусах, бульйонах, супах і підливках. Без лаврового листа немислиміми маринади та розсоли. Прекрасно поєднується з другими стравами — м'ясними, овочевими або рибними. У перші страви лавровий лист кладуть за 5-10 хвилин до готовності, у другі — за 15-20 хвилин. Після приготування страви лавровий лист забирається, позаяк може надати страві зайвої гіркоти. У соуси рекомендують вводити лавровий порошок.
Використання: як пряність використовуються листя лавра в свіжому та частіше у висушеному вигляді, а також можна побачити й мелений лавр, але він швидко втрачає свій аромат, тому подрібнити лавровий лист рекомендують безпосередньо перед вживанням.
Застосування: Супи та бульйони, заготівки, соуси, риба, м'ясо, овочі, бобові, птиця
Сприятливий вплив на: