82,60 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Чим корисний червоний рис
З усіх видів рису червоний вважається найкориснішим. Частково це обумовлено тим, що продукт не піддається шліфуванні, тому в ньому є велика кількість клітковини, а також зберігається максимум мінералів, амінокислот і вітамінів. Крім цього, відрубна оболонка, що залишилася, зберігає форму зерен при тепловій обробці і надає їм приємного горіхового аромату.
У червоному рисі є чимало вітамінів групи В. Завдяки цьому він найкраще позначається на стані нігтів, волосся та шкірних покривів. Також злак багатий цінними мінералами – йодом, фосфором, калієм, магнієм, міддю, кальцієм і залізом.
Магній, що міститься в ньому, допомагає у боротьбі з мігренню та астмою, утримує м'язи в тонусі та зміцнює нервову систему, зменшує ймовірність серцевих нападів та знижує тиск. Спільно з кальцієм речовина сприяє зміцненню кісткових тканин, запобігає розвитку остеопорозу та артриту. Калій, присутній в оболонці червоного рису, допомагає виводити з суглобів сіль і знижує запалення, тому страви з нього будуть дуже корисні людям, які страждають від ревматизму та інших хвороб суглобів. Крім цього зерна рису послужать для організму додатковим джерелом заліза, що допоможе запобігти розвитку анемії, від якої, до речі, страждає безліч людей.
Користь червоного рису полягає ще й у тому, що дана крупа є потужним антиоксидантом. Якщо його регулярно споживати, в організмі знизиться концентрація вільних радикалів та зменшиться ймовірність розвитку онкологічних захворювань, особливо раку товстої кишки та молочної залози. Параціоніди, які надають цьому виду рису характерного червоного кольору, чудово позначаються на стані шкірних покривів – підвищують їх еластичність, зменшують пігментацію та знижують глибину зморшок.
Харчові волокна, які в достатку містяться в червоному рисі, покращують перистальтику, нормалізують травлення, набухаючи в кишечнику, дозволяють довгий час не відчувати голоду. Також вони сприяють виведенню шлаків та іншого сміття з організму, перешкоджають всмоктуванню в кров цукру та холестерину.
Зерна червоного рису дуже поживні, при цьому легко засвоюється і не навантажує організм. У цій культурі є деякі з амінокислот, які містяться лише в м'ясі, завдяки цьому вона частково може замінити в раціоні м'ясні продукти. До інших переваг червоного рису можна віднести те, що на відміну від інших злаків, в ньому відсутня глютена – не найкорисніша для організму речовина. А також те, що він має низький глікемічний індекс, що дуже важливо для діабетиків і людей, які стежать за рівнем у крові цукру.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вага | 1 кг |
Упаковка | Пакет |
Ціна за 1 кг | 40 |
Вид крупи | Ядриця (цільне зерно) |
Колір | Червоний |
Користувацькі характеристики | |
Тип обробки | Нешліфований (коричневий, чорний) |
Тип рисової крупи | Червоний рис |
Форма рису | Довгий |