1 110 ₴/кг
1 010 ₴/кг
Показати оптові ціниОрех пекан має унікальні лікувальні властивості: покращує роботу більшості систем і органів, а олія на її основі дарує молодість і красу
Опис
Орех пекан (Карія ілінійська, або Гікорі пекан) - деревна рослина з родини Орехових. Пекан походить з Північної Америки. Але нині цей вид горіха, окрім східних і південних районів США (де він особливо поширений у штатах Індіана, Айова, Теннесі, Міссісіпі, Техасі, Техасі), росте ще в Центральній Азії, Австралії, Криму та на Кавказі. Найкраще це дерево потрапляє в південні регіони, обмивані водою, - для нього важливе вологе і спекотне літнє повітря.
Орехи пекан були основою раціону індіанців, які жили на території Америки до того, як Колумб відкрив її. Вони були створені на випадок невдалого полювання або непридатності інших продуктів харчування. Пеканські орехи часто використовували для мене. Індіанці настільки цінували цей вид дерева, що почали займатися його селекціями. Пересуваючись по материку, вони розкидали табори або маленькі села, навколо яких висаджували ці дерева. Пізніше з того врожаю вибирали найкращі плоди - з великим горіхом всередині і тонкою шкаралупою. Індіанці з пекарні готували поживне молоко з високою енергетичною цінністю. Їм поливали дітей, старих і хворих, і це сприяло росту та зміцненню організму, а також відновлювало сили та здоров'я.
Це листохідне дерево може плодоносити до 300 років і виростає до 40 метрів заввишки. Його коричневі плоди мають циліндричну форму, їх довжина рідко більша за 3 см, через зовнішню схожість з оливковими пеканами ще називають "оливковим горіхом". Всередині шкаралупи знаходяться бежеві орі, обтягнені в темно-коричневу шкірку. Очищені плоди пекара дуже схожі на плоди його найближчого родича - Грецького горіхаВони також візуально схожі на « звивини мозку», але майже не мають перегородок всередині шкаралупи.
Цей горіх можна вживати будь - якою формою — сирим, смаженим чи сушеним. Пекан широко застосовують у кулінарії США. Він є складником багатьох солодкості, особливо цукерок пралини. А найпопулярнішим з них є пекановий пиріг, рецепт якого знає кожна американська домогосподарка.
Маслом з цього горіха, подібно до оливкової, заправляють салати, страви з грибів та рису. Він чудово поєднується з рибою, м’ясом птахів, сирами та бальзамованим оцтом.
Калорийность
У середньому в 100 г горіхів пекан міститься коло 691 ккал.
Корисні властивості горіха пеканЦей горіх має унікальні лікувальні властивості. Пекан містить багато вітамінів (А, В, Е) і мінералів (магій, цинк, кальцій, калій, фосфор), фолієву кислоту, дубильні речовини та мононенасичені жири. Крім того, ядро горіха багате такими цінними речовинами, як гамма-токофероли, які захищають від окислення жиру, білків та ДНК клітин, а також фітостероли, які знижують рівень « непоганого» холестерину в крові і запобігають розвитку варікозу, атеросклерозу, ішемічної хвороби.
Основні | |
---|---|
Вага | 1 г |
Країна виробник | США |
Тип | Пекани |
Фасовка | Пакет |