Кошик
4105 відгуків
Ми працюємо!

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки згідно з її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде оброблено в найближчий робочий день.

Магазин корисних продуктів
+380 (98) 102-52-13
+380 (93) 262-88-08
+380 (98) 102-52-13
Кошик
Пажитник (шамбалу) мелений, 100 г -16%
влево
  • Пажитник (шамбалу) мелений, 100 г, фото 3
  • Пажитник (шамбалу) мелений, 100 г, фото 4
вправо

Пажитник (шамбалу) мелений, 100 г

  • Готово до відправки
  • Оптом і в роздріб

30,80 ₴/упаковка

25,80 ₴/упаковка

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн

+380 (98) 102-52-13
Марина(понедельник-пятница)
  • +380 (93) 262-88-08
    Марина
  • +380 (98) 102-52-13
    Марина
Опис
Характеристики

Шамбала (ще цю пряність називають пажитником сінним) — рослина з насіння бобових. Прянощі мають дуже оригінальний смак і аромат: сильний, злегка гіркуватий, чимось навіть схожий на палений цукор смак і пряний, солодкуватий, гострий аромат.

Пажитник у кулінарії

Здебільшого як спеція використовуються сушені насіння рослини. Смак і аромат шамбали сильний, солодкуватий, трохи гіркий, частково горіховий, трохи грибний. Часто насіння шамбали, додаючи в страву, перемелюють на порошок, оскільки воно досить тверде. Шамбалу можна попередньо обсмажувати — тільки потрібно стежити, щоб колір спеції залишався світло-коричневим; якщо шамбала почервоніє, то почне гірчити, що небажано.

Шамбала дуже популярна в індійській кухні — спецію додають до овочевих і м'ясних страв, соусів, страв із бобових, до різних закусок, салатів та основних страв. 

Шамбала добра у грибному, картопляному, цибулі, гороховому, супах.

Пажитник входить до складу суміші прянощів Карі, Хмелі-Сунелі та Гарам Масалу.

Пажитник припаде до смаку й кавоманам і шанувальникам чаю, адже пряність чудово доповнює ці напої. Чай на основі шамбали зігріє, а ще має протибольові та протизапальні властивості. Можна спробувати додавати й до деяких десертів, до хліба.

Шамбала використовується й у рецепті бастурми. Це національний рецепт Вірменії та деяких інших країн Кавказа, який являє собою в'ялену вирізку з яловичини. Саме завдяки пажитнику, ця страва виходить такою самобутньою, ароматною та пікантною.

 

Основні
Країна виробникІндія
Тип спеційПажитник
УпаковкаДой-пак
Вага100 г
Складнасіння пажитника
Інформація для замовлення
  • Ціна: 25,80 ₴/упаковка
Пажитник (шамбалу) мелений, 100 гПажитник (шамбалу) мелений, 100 г
Готово до відправки
30,80 ₴/упаковка25,80 ₴/упаковка
+380 (98) 102-52-13
Марина(понедельник-пятница)
  • +380 (93) 262-88-08
    Марина
  • +380 (98) 102-52-13
    Марина

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner