30,80 ₴/упаковка
25,80 ₴/упаковка
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Здебільшого як спеція використовуються сушені насіння рослини. Смак і аромат шамбали сильний, солодкуватий, трохи гіркий, частково горіховий, трохи грибний. Часто насіння шамбали, додаючи в страву, перемелюють на порошок, оскільки воно досить тверде. Шамбалу можна попередньо обсмажувати — тільки потрібно стежити, щоб колір спеції залишався світло-коричневим; якщо шамбала почервоніє, то почне гірчити, що небажано.
Шамбала дуже популярна в індійській кухні — спецію додають до овочевих і м'ясних страв, соусів, страв із бобових, до різних закусок, салатів та основних страв.
Шамбала добра у грибному, картопляному, цибулі, гороховому, супах.
Пажитник входить до складу суміші прянощів Карі, Хмелі-Сунелі та Гарам Масалу.
Пажитник припаде до смаку й кавоманам і шанувальникам чаю, адже пряність чудово доповнює ці напої. Чай на основі шамбали зігріє, а ще має протибольові та протизапальні властивості. Можна спробувати додавати й до деяких десертів, до хліба.
Шамбала використовується й у рецепті бастурми. Це національний рецепт Вірменії та деяких інших країн Кавказа, який являє собою в'ялену вирізку з яловичини. Саме завдяки пажитнику, ця страва виходить такою самобутньою, ароматною та пікантною.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Пажитник |
Упаковка | Дой-пак |
Вага | 100 г |
Склад | насіння пажитника |