156 ₴/упаковка
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Акція: знижка на все насіння і насіння в упаковці 200г
Чіа (або іспанська шавлія) — однорічна трав'яниста рослина з фіолетовими або білими квітками. Батьківщиною чіа вважається Центральна і Південна Америка, причому, між 1500 і 900 роками до н. е. ацтеки використовували його насіння не тільки як їжу, але і як валюту.
Ось кілька вражаючих фактів про чіа: в одній порції міститься більше кальцію, ніж у склянці молока, більше омега-3, ніж у жмені горіхів, і стільки ж антиоксидантів. Крім того, насіння чіа, подібно до молекул гіалуронової кислоти в косметології, здатні поглинати кількість води, у багато разів перевищує їх власну вагу. Таким чином, чіа допоможе запобігти зневоднення, якщо ви п'єте недостатньо води.
Насіння чіа — відмінний джерело рослинного білка (до 5 г на 30 м чіа). Додайте до цього всі вісім незамінних амінокислот, що є рідкістю для харчових продуктів рослинного походження. Втім, щоб конкурувати з білками тваринного походження, чіа необхідно споживати щодня.
Насіння чіа неймовірно корисні для травлення. Секрет у тому, що вони містять до 11 г клітковини на 30 грамів чіа, причому, ці волокна не викликають сплеску рівня цукру в крові і не впливають на інсулін, як інші вуглеводи.
Насіння чіа володіють здатністю пригнічувати апетит, що стане приємним бонусом, якщо ви прагнете скинути зайву вагу. Це відбувається за рахунок здатності насіння розширюватися в шлунку, просякуючись водою, і їх повільної засвоюваності. Відчуваєте голод, але не можете дозволити собі повноцінний обід? Грецький йогурт з насінням чіа буде дуже до речі.
Відомо, що Майя і ацтеки додавали насіння чіа в їжу для додаткової енергії і витривалості. Виявляється, що ці переваги працюють і в наш час: дослідження показали, що насіння чіа настільки ж ефективні, наскільки спортивні енергетичні напої — і це варто мати на увазі.
Насіння чіа настільки універсальні, що ви можете додавати їх в супи, салати і напої, а також використовувати чіа як «приправи» при обсмажуванні риби або м'яса. На відміну від деяких суперфудов, чіа не мають яскравого смаку або сильного аромату, так що ви можете використовувати насіння в улюблені рецепти на свій розсуд.
Насіння містить дуже багато білка. На 100 гр. чіа – білка 20 гр. Він наповнює організм енергією, робить його витривалим.
У складі є жирні кислоти Омега-3 і Омега-6, які покращують роботу мозку, серця, судин. За рахунок них омолоджується організм і відбувається легке схуднення.
Багаті злакові насіння клітковиною, тому швидко вгамовують голод і позитивно впливають на здоров'я кишечника.
У чіа є вітаміни А, Е, С, а також корисні мінерали – калій, кальцій, цинк, фосфор та інші. Всі вони відповідають за міцний імунітет, здоров'я нервової системи, шкіри, волосся, нігтів.
Чіа корисні для нормалізації гормонального фону жінок.
Зерна допомагають знизити тиск і запобігти розвиткові тромбозів.
У разі насіння чіа є тільки одне застереження — пам'ятайте про фитиновой кислоти. Як і всі зерна та насіння чіа містять фітати — сполуки, які блокують всмоктування деяких поживних речовин. Проте є дані, що замочування насіння у теплій воді перед використанням, може зменшити знизити цих сполук.
Цей суперфуд настільки універсальний, що його можна додати практично в будь-які страви та напої, а також використовувати для прикраси десертів.
Насіння чіа поєднуються з фруктовими та овочевими салатами, сирними запеканками.
З зернами готують вітамінні коктейлі, додають до ягід і фруктів, в йогурти.
Найбільшу користь насіння чіа несуть у вигляді борошна — оскільки зерна вкриті твердою оболонкою, у звичайному вигляді вони перетравлюються лише частково. Практика говорить про те, що простіше всього використовувати чіа при приготуванні овочевих і фруктових смузі, збиваючи їх блендером.
Крім цього, насіння чіа — це вкрай корисний інгредієнт для випічки домашнього цільнозернового хліба. Завдяки високому вмісту розчинної клітковини перемелені зерна додає хлібу обсяг і неповторний смак, знижуючи глікемічний індекс.
Також насіння чіа мають корисними властивостями і у вигляді масла — воно відрізняється високим вмістом рослинних кислот Омега-3, а також натуральних речовин, що перешкоджають окисленню цих кислот. Масло чіа використовується в косметичних засобах, допомагаючи боротися з прищами.
Чіа можна подрібнювати в кавомолці і в такому вигляді додавати в страви, або використовувати в косметології. Таким способом можна отримати найбільшу кількість корисних речовин з продукту.
Неподрібнене зерна також можна додавати в їжу за смаком.
З метою схуднення чіа заздалегідь заливають водою на 12 годин. За цей час вони набухають і краще насичують організм. Їх можна додавати в смузі, каші.
Добова доза насіння чіа не повинна перевищувати 2-3 столові ложки на день.
Для дітей — не більше 1 великий ложки в день. Починати варто акуратно — з 2-3 зерняток в день, поступово збільшуючи дозу до 1-ї ложки.
Насіння чіа можна вживати як в первозданному вигляді, так і перемолоти до стану борошна з якої можна спекти корисних хліб. Подрібніть насіння в блендері або ступкою. Можливо навіть вживання насіння в сухому вигляді, запиваючи водою або чаєм.
Склад: насіння чіа
Країна походження: Парагвай
Харчова цінність: на 100г
Білків -17 р
Жирів -31 р
Вуглеводів - 42 г
Калорийнисть- 486 ккал
Умови зберігання: Пересипати у непрозору герметичну упаковку, зберігати в темному і прохолодному місці, наприклад в холодильнику.
Рекомендований строк придатності: 12 місяців.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Парагвай |
Вага | 0.2 кг |
Вид крупи | Чіа |
Фасовка | Пакет |
Користувальницькі характеристики | |
Тип продукції | насіння Чіа |
Тип призначення | Насіння чіа 200г, органічні натуральні насіння чіа Парагвай, насіння шавлії Іспанської |