200 ₴/упаковка
Показати оптові ціниУ чому користь інжиру?
Інжир — плід фігового дерева, інакше званий смоківницею або винною ягодою. Свіжі плоди інжиру мають грушоподібну форму, сушений інжир — плоский, світло-коричневого кольору, має специфічний аромат і солодкий смак. У сушеному інжирі безліч дрібних кісточок, фрукт має досить щільну шкірку та середню м'якість м'якоттю бордово-коричневого кольору.Сушать стиглі неушкоджені плоди інжиру на сонці, під час домашнього сушіння плоди попередньо обмокають у густий цукровий сироп, щоб уникнути потрапляння мікроорганізмів.
Інжир багатий на вітаміни В1, В3, С, РР, а також на мікроелементи — натрій, кальцій, цинк, мідь, залізо, які необхідні організму щодня.
Корисний буде людям, які часто хворіють, адже він підвищує імунітет, у разі ГРВІ та бронхітів допомагає краще перенести хвороби та відновлюватися завдяки жарознижувальним і противідповідним діям.
Містить клітковину, тому покращує травлення й усуває відчуття голоду. Можна брати із собою як перекуску.
Покращує загальне самопочуття. Після вживання великих доз алкоголю усуває спрагу, нудоту та інші неприємні відчуття.
Фолієва кислота, яка міститься в інжирі, особливо корисна для жінок під час вагітності, допомагає у разі гормональних порушень.
Високий вміст калію робить цей продукт корисним під час хвороб серця, судин, мігренів, хронічних захворювань.
Має антиоксидантні здібності, м'яко очищає організм.
У чому застосовується інжир?
Інжир — це найсмачніші ласощі, які популярні не тільки в складі багатьох страв, а й цінні, як окремий продукт. У сушеному вигляді інжир подрібнюють і додають у різні каші, мюслі, кисломолочні напої та сир. Виходить чудовий поживний сніданок. Плоди можна загасити в кисло-солодкому соусі — це буде чудовим доповненням до м'яса.
Він смачно доповнює сир. йогурти, горіхи, фініки, курагу, родзинки, тому підходить як окрема перекуска, або як компонент страв і напоїв.
З нього виготовляють ароматні джеми, пастилу, повидло, варять компоти.
Використовують як інгредієнт до пирогів, тортів, цукерок.
Ефективний засіб проти кашлю — молоко, , в якому тужав інжир, напій має відхаркувальну дію.
Користь інжиру для жіночого здоров'я
Як вживати інжир?
Сушений інжир рекомендують як перекуски всім, хто хоче скинути зайву вагу. Він надовго дарує відчуття ситості, а концентрація корисних речовин у сушеному плоді набагато вища, ніж у свіжому.
Інжир краще вживати в першій половині дня, не більш ніж 150 грамів.
У ньому міститься цукор, тому людям із діабетом краще обмежити його вживання.
Якщо протипоказань немає — інжир можна додавати до раціону як корисну та смачну добавку.
Зберігати продукт потрібно в холодильнику.
Склад: інжир
Країна походження: Сірія
Харчова цінність: на 100г
Білків - 3.1 г
Жирів - 0.8 г
Вуглеводів 57.9 г
Калорийность — 257 Ккал
Умови зберігання: пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в холодильнику.
Рекомендований термін придатності: 12 мес.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Сирія |
Тип продукції | Сушені |
Культура | Інжир |
Вага | 900 г |