Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення,
оскільки згідно з її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде оброблено в найближчий робочий день.
Пектин — це натуральний рослинний загусник, виготовлений із фруктів.
Натуральний ентеросорбент: коли пектин потрапляє в організм, він не засвоюється, а вбирає та виводить шкідливі речовини, токсини та метали, що полегшує роботу внутрішніх органів.
Має м'який проносний ефект.
Низькокалорійний продукт (52 ккал/100 грамів). У пектині практично немає білків і зовсім немає жирів.
Пектин може знижувати апетит завдяки вмісту великої кількості клітковини, яка забезпечує відчуття ситості.
Як використовувати яблучний пектин?
Для загущення джемів, соусів, супів — завдяки желювальним властивостям пектин замінює желатин у рецептах.
Для приготування желе, варення, мармеладу, зефіру.
Яблучний пектин не можна повторно нагрівати, оскільки він більше не застигне.
Для роботи пектину потрібен цукор, якщо цукру буде недостатньо — маса може не застинути.
З лікувальною та профілактичною метою пектин у порошку можна вживати окремо. Дорослим 1,5 чайні ложки пектину (5 грамів) розвести у 200 мл гарячої кип'яченої води. Охололий гель приймати порціями 3 рази на день перед їдою.
Максимальне добове дозування пектину становить 15 г, але враховуйте, що ви також отримуєте пектин із їжі (фруктів і ягід).
Дітям яблучний пектин і солодощі з його вмістом можна вживати з 2-річного віку.
Коли не варто вживати?
Вживати у разі індивідуальної нестерпності продукту.
Перевищувати норму — вредно. Це може спровокувати:
- підвищення процесів бродіння та надмірний метеоризм кишківника;
- порушення всмоктування цинку, магнію, заліза та кальцію
- порушення засвоєння білків і жирів;
- поява закрепів.