635 ₴/кг
535 ₴/кг
Показати оптові ціниМає гіркий і пекучий смак, а також сильний теплий аромат.
У кулінарії гвоздика йде головним чином на приготування маринадів (грибних, фруктово-ягідних, м'ясних, овочевих, рідше рибних), а також входить до складу різноманітних сумішей прянощів, використовуваних у кондитерському, рибоконсервному та ковбасному виробництвах.
Окремо або в поєднанні з корицею гвоздики використовують у солодких стравах — компотах, пудингах, кондитерських виробах, у поєднанні з чорним перцем — приготуванні смаженого або тушкованого м'яса, баранини, свинячих і м'ясних жирних фаршів, м'ясних міцних бульйонів, а також соусів, що подаються до домашньої птиці (кури, індички).
У світовій кулінарії:
В Європі гвоздики додають у десерти, напої та маринади. Особливо люблять її в англійській кухні (витривала в епоху колоніалізму сильний вплив індійської): англійці кладуть гвоздика і в начинку солодких пиріжків, і в пудинги, і в страви з м'яса, і в бульйони. А французи придумали оригінальний ароматизатор «луковиця клуте» (oignonclouté; буквально «обита цвяхами») — в очищену цибулину встромлюють 5-6 гвоздиків і кладуть у каструлю під час варіння бульйону.
Гвоздику з незапам'ятних часів використовували як ліки для полегшення дихання під час захворювань дихальних шляхів. Вона добре зігріває тіло. Зміцнює шлунок і печінку, пам'ять, кровообіг. Відваром із неї лікують очі. Фармакологи вважають гвоздикову олію прекрасним антисептиком і ефективним засобом проти зубного болю.
Якщо виник ячмінь на оку, можна розмолоти в порошок 1 гвоздика, додати кілька крапель теплої води та нанести на ячмінь.
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Бразилія |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Склад | гвоздика мелена |
Тип спецій | Гвоздика |