59 ₴/кг
49 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Булгур великий - крупа з особливим чином оброблених пшеничних зерен і національне блюдо Сходу з однойменної крупи. Зібрану пшеницю відварювали, висушували на сонці і дробили кілька тисяч років тому на Близькому Сході, Туреччині, Індії та країнах Балканського регіону. Поряд із ручним виробництвом, що збереглося в деяких районах, існує галузь народної промисловості, що займається випуском різних видів булгуру.
Булгур має світло-коричневий, золотистий відтінок, крупа, вироблена з твердих сортів пшениці, більш жовта. Булгур відрізняється приємним горіховим смаком та ароматом, він не склеюється після теплової обробки та зберігає пружну консистенцію.
Склад та корисні властивості булгура
Булгур містить грубі неперетравлювані харчові волокна, які, вбираючи рідину в кишечнику, видаляють шлаки і токсини, своєрідним «йоржиком» очищаючи стінки кишечника та шлунка. Булгур має невисокий глікемічний індекс 48, що дозволяє включати страви з нього меню діабетиків. Крупа містить вітаміни групи В, що відповідають за нормальну діяльність нервової системи та стан шкіри, волосся і нігтів, а також марганець, що бере участь у синтезі серотоніну, гормону радості (calorizator). Складні вуглеводи, що входять до складу булгуру, надовго заряджають організм енергією та зберігають почуття ситості.
Види булгура
Після подрібнення провареного (або обробленого парою) та висушеного зерна, булгур просівають через кілька різнокаліберних сит, отримуючи наступні фракції:
Великий (крупнозернистий) використовується для приготування долми, плову та фарширування;
Середній (простий) зазвичай застосовується в салатах і пловах;
Дрібний булгур додають у супи, кюфту та каші.
Виробники булгура експериментують з різними сортами пшениці, тому кожен з них має свої види цієї крупи. Наприклад, на турецьких підприємствах отримують: цілісний, темний, нешліфований, крупнозерновий та ін.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Вага | 1 кг |
Упаковка | Пакет |
Вид крупи | Ядриця (цільне зерно) |