225 ₴/кг
Показати оптові ціни
Чиа (або іспанська шавлія) - однорічна трав'яниста рослина з фіолетовими або білими квітками. Батьківщиною чиа вважається Центральна і Південна Америка, причому між 1500 і 900 роками до н.е. ацтеки використовували його насіння як як їжу, а й як валюту.
Ось кілька вражаючих фактів: в одній порції міститься більше кальцію, ніж у склянці молока, більше омега-3, ніж у жмені горіхів, і стільки ж антиоксидантів. Крім того, насіння, подібно до молекул гіалуронової кислоти в косметології, здатне поглинати кількість води, що в багато разів перевищує їх власну вагу. Таким чином, чиа допоможе запобігти зневодненню, якщо ви п'єте недостатньо води.
5 корисних властивостей насіння чиа
1. Насіння чіа - відмінне джерело рослинного білка (до 5 г на 30 г чіа). Додайте до цього вісім незамінних амінокислот, що є рідкістю для харчових продуктів рослинного походження. Втім, щоб конкурувати з білками тваринного походження, чия необхідно споживати щодня.
2. Насіння чиа неймовірно корисні для травлення. Секрет у тому, що вони містять до 11 г клітковини на 30 г чиа, причому, ці волокна не викликають сплеску рівня цукру в крові і не впливають на інсулін, як інші вуглеводи.
3. Насіння чиа мають здатність придушувати апетит, що стане приємним бонусом, якщо ви прагнете скинути зайву вагу. Це відбувається за рахунок здатності насіння розширюватися в шлунку, насичуючись водою, та їх повільної засвоюваності. Чи відчуваєте голод, але не можете дозволити собі повноцінний обід? Грецький йогурт з насінням чиа буде дуже доречним.
4. Відомо, що Майя та ацтеки додавали насіння в їжу для додаткової енергії та витривалості. Виявляється, що ці переваги працюють і в наш час: дослідження показали, що насіння настільки ж ефективне, наскільки спортивні енергетичні напої — і це варто мати на увазі.
5. Насіння чиа настільки універсальне, що ви можете додавати їх у супи, салати та напої, а також використовувати чиа як «приправу» при обсмажуванні риби або м'яса. На відміну від деяких суперфудів, чиа не мають яскравого смаку або сильного аромату, тому ви можете використовувати насіння в улюблених рецептах на свій розсуд.
У випадку насіння є лише одне попередження — пам'ятайте про фітинову кислоту. Як і всі зерна та насіння, чиа містять фітати - сполуки, які блокують всмоктування деяких поживних речовин. Однак є дані, що замочування насіння в теплій воді перед використанням може зменшити ці сполуки.
Основні | |
---|---|
Вага | 1 г |
Країна виробник | Парагвай |
Фасовка | Пакет |