301 ₴/кг
201 ₴/кг
Показати оптові ціниМак – це старовинна лікувальна та харчова рослина. Насіння маку має ніжний пряний смак, дуже схожий з горіхом.Насіння маку додають у тісто, ними посипають хліб, пиріжки, булочки. Використовують його як інгредієнт для багатьох кондитерських виробів.
Мак відмінно підходить як приправа до капустяних, яєчних, горіхових салатів. Насіння маку додають під час виготовлення халви, цукеркових начинок. Якщо розбавити мак з медом або зі згущеним молоком, то вийде надзвичайно смачна начинка для млинців.
Мак надзвичайно корисний як у сухому вигляді, так і внаслідок термообробки в різних кондитерських виробах. Він довго може зберігатися і не втрачати свої корисні властивості.
Цікаві нотатки з історії маку
Історія окультурення маку занурюється у далеке минуле. У Швейцарії проходили розкопки пальових будівель, у яких було виявлено зерна маку. Історики встановили, що це насіння відноситься до кам'яного віку. Судячи з цієї історичної розкопки, можна припустити, що ще за часів кам'яного віку мак могли використовувати як натуральну харчову добавку.
Вихваляли мак і давні слов'яни. Насіння маку настільки було шанованими нашими предками, що використовували його лише як особливу добавку до обрядових страв. Вони додавали його у весільні пироги, кутю.
Спочатку його сіяли лише заради насіння, використовуючи як харчову добавку, але потім мак почав використовуватися і набув популярності не тільки як олійна, так і декоративна рослина. Трохи згодом йому знайшли застосування і в медицині.
У 18 столітті кавказці та татари почали засаджувати свої поля маком для виготовлення опію. Околиці Баку були початковою точкою продажу опійного маку на територію Росії.
Мак – це вкрай цікава квітка як на вигляд, так і за своїми властивостями. У класичній медицині настойкою коренів маку лікували головний біль, настоянкою зерен покращували травлення.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 1 г |